ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
ΦΙΜΩΣΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ
ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ
Συχνότερα αίτια.
ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Αιτιολογία. Νέες εξελίξεις.
ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ανώδυνη και γρήγορη.
PSA ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Νεώτερες εξελίξεις για την Καλοήθη Υπερπλασία του προστάτη.

ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ?

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η ανεξέλεγκτη εκσπερμάτιση, είτε πριν είτε αμέσως μετά τη σεξουαλική διείσδυση, με ελάχιστη σεξουαλική διέγερση και πριν από τη στιγμή που το άτομο επιθυμεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μη ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία και για τους δύο συντρόφους. Αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος, που μπορεί να συμβάλλει στο πρόβλημα.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μία από τις πιο κοινές μορφές ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας και πιθανώς επηρεάζεται κάθε άνθρωπος σε κάποιο σημείο της ζωής του.

 

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ?

Οι περισσότερες περιπτώσεις της πρόωρης εκσπερμάτισης δεν έχουν σαφή αιτία. Με τη σεξουαλική εμπειρία και την ηλικία, οι άνδρες συχνά μαθαίνουν να καθυστερούν τον οργασμό. Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να συμβεί με ένα νέο σύντροφο, σε ορισμένες σεξουαλικές καταστάσεις, ή αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία εκσπερμάτιση. Ψυχολογικοί παράγοντες όπως το άγχος, ενοχή, κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να σχετίζεται με μια ιατρική αιτία, όπως ορμονικά προβλήματα, τραυματισμό ή παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ?

Το κύριο σύμπτωμα της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι μια ανεξέλεγκτη εκσπερμάτιση είτε πριν είτε αμέσως μετά την έναρξη της συνουσίας. Εκσπερμάτιση συμβαίνει πριν το άτομο να το επιθυμεί, με ελάχιστη σεξουαλική διέγερση.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ?

Ο γιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας το ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό και θα προβεί σε λεπτομερή φυσική εξέταση. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να μιλήσει και με τη σύντροφό σας. Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Έτσι, ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις για να αποκλεισθεί κάθε άλλο ιατρικό πρόβλημα.

 

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ?

  • Σε πολλές περιπτώσεις, η πρόωρη εκσπερμάτιση επιλύεται από μόνη της με το χρόνο, χωρίς ανάγκη για ιατρική θεραπεία.
  • Οι τεχνικές χαλάρωσης και η χρήση μεθόδων απόσπασης της προσοχής μπορεί να σας βοηθήσει να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση.
  • Ορισμένοι άνδρες, σταματώντας ή μειώνοντας τη χρήση του αλκοόλ, τον καπνό, ή τα παράνομα ναρκωτικά μπορεί να βελτιώσουν την ικανότητά τους να ελέγχουν την εκσπερμάτιση.
  • Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ειδικές τεχνικές για να σας βοηθήσει στη καθυστέρηση της εκσπερμάτισης.
  • Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη χρήση προφυλακτικού για να μειωθεί η αίσθηση στο πέος ή να δοκιμάσετε διαφορετική στάση (όπως στην πλάτη σας) κατά τη διάρκεια της συνουσίας.
  • Συμβουλευτική ή συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την πρόωρη εκσπερμάτιση.
  • Στη σύγχρονη εποχή υπάρχει πλέον κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την εκσπερμάτιση.